U kinu Galerija večeras Nimfomanka 2 kultnog Larsa von Triera

Objavljeno: 15.11.2014. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Kino Galerija

Drugi nastavak filma o nimfomanki Joe, film neponovljivog danskog redatelja Larsa von Triera, čovjeka koji voli sablažnjavati, iskrenog genijalca modernog filma prikazuje se večeras u kinu Galerija.  

Nakon prvog dijela koji smo gledali na Ljetnim kinu, u ovom nastavku saznajte što ste dalje događalo u životu nimfomanke Joe, tko joj je još bio ljubavnik, kako će završiti razgovor s djevcem Seligmanom, koliko brakova je još razorila i zašto se prezire?

Joe nastavlja pripovijedati o vlastitom životu ostarjelom Seligmanu, koji ju je pretučenu pronašao nadomak svog doma, kamo ju je potom i odveo na oporavak. Drugi dio filma prilično je ozbiljniji i oskurniji, usmjeravajući se na kronološki kasnije događaje iz njezinoga, uglavnom seksom diktiranog života, koji su je, naposljetku, i doveli do Seligmana.

Kontroverzni danski redatelj Lars von Trier kroz priču o nimfomanki Joe, propituje teme ekscesnog seksualnog ponašanja. Nimfomanka 2 inače je drugi dio treće priče iz njegove trilogije Depresija, uz Antikrista i Melankoliju.

Lars von Trier danski je filmski redatelj i scenarist, rođen 1956. godine. Pravi proboj u profesionalnom smislu ostvario je filmom Forbrydalsens element (1984.), ekspresionističkim postmodernim djelom za koje je osvojio Technical Grand Prize na festivalu u Cannesu.

Bio je predvodnik avangardnog filmskog pokreta Dogma 95, kojemu je cilj bio vratiti fokus na naraciju, glumu i tematiku te izbjeći upotrebu tehnologije i specijalnih efekata. Film Lomeći valove (Breaking the Waves, 1996.), za koji je osvojio nagradu žirija na kanskom festivalu, prvi je redateljev film fokusiran na ženski rod. Poznat je i po filmovima Ples u tami (Dancer in the Dark, 2000.), Dogville (2003.), Antikrist (Antichrist, 2009.), Melankolija (Melancholy, 2011.).

Projekcija filma počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je 15 kuna.

Komentari