U Ludbregu otvorenje Svjetskih umjetničkih igara 30. lipnja

Objavljeno: 18.06.2013. 18:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Hrvatska će, od 29. lipnja do 10. srpnja ove godine, biti domaćin prvih Svjetskih umjetničkih igara, piše Ludbreg.hr.

"Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku" moto je prvih Igara, na kojima će sudjelovati umjetnici svih umjetničkih grana i disciplina, kao predstavnici nacionalnih kulturnih reprezentacija više od 50 zemalja svijeta.

Gradovi domaćini Igara 2013. u Hrvatskoj su Vukovar, Umag, Ludbreg i Zagreb, u kojima će se dnevno odvijati niz kulturnih događaja u muzejima, galerijama, kazalištima, koncertnim dvoranama i na otvorenim prostorima - izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografije, književni susreti, raznovrsni glazbeno-scenski nastupi i modne revije.

Tim povodom danas je održan 2. sastanak Odbora za pripremu Svjetskih umjetničkih igara. Svjetske umjetničke igre se održavaju svake dvije godine i to tijekom deset dana.

U igrama sudjeluju umjetnički timovi iz svih zemalja svijeta. Nacionalne timove biraju izbornici - nacionalni odbori.
Države sudionici će predstaviti svoje suvremene umjetnike u svim kategorijama umjetničkog izražaja.

Otvorenje Svjetskih umjetničkih igara u Ludbregu bit će u nedjelju, 30. lipnja uz proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

U deset dana trajanja Svjetskih umjetničkih igara u Ludbregu, gdje će i boraviti više od 50-tak umjetnika iz različitih zemalja svijeta, bit će izvedeno niz zanimljivih programa, a više o samim programima znat će se do kraja ovoga tjedna.

Komentari