Evo detalja

U Muzeju planinarstva Ivanec otvorena izložba mlade umjetnice

Objavljeno: 17.11.2023. 12:38

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 12:38

Foto: Grad Ivanec

U Muzeju planinarstva otvorena je izložba slika 'Put kroz vjekove' mlade umjetnice Monike Bičkei Friščić. Talentirana slikarica predstavila se s osamnaest odabranih radova u tehnikama akrila i ulja na platnu.

Monika Bičkei Friščić, po struci arheologinja, rođena je Virovitičanka. Njen izniman talent prepoznat je još u osnovnoj školi. Umjetnici je ovo peta samostalna izložba, no prva u Ivancu u kojem trenutno živi i stvara. Monikina djela spoj su nadrealizma i impresionizma te odišu tajanstvenošću. Sve izložene slike nastale su tijekom ove godine. U ime Grada Ivanca, koji ju je podržao, izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Veliko hvala Moniki što nam je predstavila svoja djela i omogućila da uživamo u ljepoti njena izričaja koji je impresivan, ali i svima razumljiv. Drago mi je da u Ivancu imamo sve više mladih umjetnika, akademski obrazovanih, koji se bave različitim vrstama umjetnosti, od glazbe, plesa i fotografije pa sve do književnosti i slikanja. Umjetnost je segment koji treba biti motivacija u životu svakog pojedinca – rekao je Friščić.

Izložbu je u Muzeju planinarstva moguće razgledati sve do 31. prosinca, svakim radnim danom od 13.00 do 17.00 sati. Program otvorenja izložbe vodila je kustosica Muzeja planinarstva Ana Škriljevečki.

Komentari