od 21. rujna - 2. listopada

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu predstavljen je program 48. Varaždinskih baroknih večeri

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2018. 14:54

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 14:57

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu predstavljen je program 48. Varaždinskih baroknih večeri koje će se održati od 21. rujna do 2. listopada u Varaždinu, ali i drugim gradovima i županijama.

Ovogodišnja zemlja partner je Japan čiji je veleposlanik u RH N. E. Keiji Takiguchi istaknuo kako će upravo varaždinski festival biti u znaku 25 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana. Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić predstavio je program Festivala koji će ove godine donijeti gostovanje vrhunskih japanskih, ali i europskih i hrvatskih glazbenika koji njeguju autentično izvođenje barokne glazbe.

Posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević istaknula je kako su kroz pola stoljeća održavanja ovog festivala Varaždin i Varaždinska županija stavljeni na kartu vrhunskih glazbenih događaja, a Barokne večeri su ugostivši vrhunske glazbene umjetnike i virtuoze postale jedan od najeminetnijih festivala te vrste u svijetu.

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica podsjetila je na velike obljetnice koje se ove godine obilježavaju u Varaždinu poput 180. godišnjice osnutka prve Ilirske Čitaonice, 190. godišnjice Glazbene škole i drugih i dodala kako su Barokne večeri kao centralni kulturni događaj i duboko ukorijenjene u kolektivnu svijet Varaždinaca i dio su našeg identiteta.

I ove će godine Varaždinske barokne večeri uz glazbene poslastice donijeti i čitav niz popratnih programa od izložbi, promocija knjiga do dana barokne kuhinje, a organizatori Festivala iz Koncertnog ureda Varaždin najavljuju još niz atraktivnih baroknih događanja.

Komentari