Gradski muzej

U Palači Sermage sutra se otvara izložba minijatura

Objavljeno: 15.04.2024. 11:04

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 11:11

U Izložbenom salonu u palači Sermage sutra se otvara izložba 'Život u minijaturi' varaždinske autorice Vlatke Đurić-Resnik, a na tom premijernom predstavljanju bit će izložene skulpture-minijature nastale u posljednjih desetak godina, najavili su iz Gradskog muzeja Varaždin.

 Vlatka Đurić-Resnik (Varaždin, 1965.) diplomirala je Dizajn tekstila i odjeće na Tehnološkom fakultetu u Ljubljani, a minijature radi od ranog djetinjstva koristeći pritom tehnike proizašle iz kaleidoskopa različitih dkiparskih i slikarskih tehnika. Dosad je izlagala na Prvom salonu minijaturne umjetnosti Mini art 2017. u Rijeci, a ovo joj je prva samostalna izložba.

- Minijature mi omogućuju da se bavim zanatima koji me vesele i zanimaju, da putujem kroz različite umjetničke stilove i godišnja doba. Kroz minijature stvaram vlastiti svijet i vizualiziram svoju ljubav prema običnom životu, stvarima koje me okružuju i događajima koje pamtim - poručila je Đurić Resnik. Izložba se otvara u 19,00 sati, a bit će otvorena sve do 19. svibnja.

Komentari