nova predstava

U srijedu premijera Shakespearove drame u HNK Varaždin, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 26.11.2023. 08:49

Zadnja izmjena: 26.11.2023. 08:49

Foto: Arhiva

U srijedu u HNK Varaždin velika premijera Shakespearove drame 'San Ivanjske noći'. Ova predstava počinje u 19:30 sati, reprizne su izvedbe najavljene za 30. studenoga te 1. i 2. prosinca u istom terminu.

Režiju nove premijere varaždiskog HNK potpisuje Paolo Magelli, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, a scenograf Ivan Marušić Klif. Glave likove utjelovili su Helena Minić Matanić, Robert Plemić, Dea Presečki, Elizabeta Brodić, a sudjelovali su i mnogi drugi. 

Kao što je navedeno u najavi predstave, Shakespeare nas svojim Snom u ovo vrijeme globalnih prijetnji koje pritišću i ove naše, po mnogo čemu posebne, geografske duljine i širine podsjeća da je obaveza teatra - sanjati. Njegova ivanjska noć nudi nam iluzije kojih smo željni, nudi i ljubavi, smijeha, ali i ruganja, spletki, naravnog i nadnaravnog. Svijet čarolije i fantastičnih događanja u ovome se komadu prepliće i stapa sa stvarnim životima naših junaka te istražuje  granice između ova dva svijeta koristeći elemente sna, fantastike i umjetnosti. Granice između sna i jave, između stvarnosti i mašte fluidne su pa svojim suodnosom stvaraju intrigantnu dinamiku koja naglašava važnost tih elemenata i u našim životima stvarajući kompleksnu i nerijetko fantastičnu sliku ljudske egzistencije.

Komentari