dođite

U Varaždin stiže Damir Šantek - autor prvog hrvatskog ronilačkog putopisa

Objavljeno: 03.04.2024. 08:19

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 08:26

Foto: Facebook

“Ispod površine” je prvi hrvatski ronilački putopis autora Damira Šanteka, koji će biti predstavljen na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu organizacije i informatike u četvrtak, 4. travnja 2024. s početkom u 17:00 sati u prostorijama Info Club-a (podrum FOI 1, Pavlinska 2, Varaždin).

Bit će to u okviru SciBAr-a, FOI-jeva programa neformalne diskusije znanstvenika i/ili autora, koji najčešće uključuje jednu ili više zanimljivih i aktualnih tema namijenjenih široj publici. Ovo je druga knjiga autorove trilogije “Gdje misli nestaju”.

- Ako zaronite u autorove stranice s fantastičnim fotografijama podmorja imat ćete priliku doživjet daleko šire obzore od samog ronjenja. Kroz knjigu se provlače brojne civilizacije, kulture, religije, povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta… - ističu organizatori.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. Krajem 2022. izdao je prvu knjigu putopisne trilogije “Gdje misli nestaju” u izdanju Mozaik knjige. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.

Komentari