'enigmatske varijacije'

U varaždinskom kazalištu ove subote predstava prilagođena gluhoslijepim osobama

Objavljeno: 25.04.2023. 13:42

Zadnja izmjena: 25.04.2023. 13:42

Uz veliku podršku HNK u Varaždinu i njegovog vodstva koje se odazvalo pozivu za sudjelovanjem u projektu Uključi me kulturno te partnera projekta Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije u HNK u Varaždinu u 2023. godini u planu je prilagoditi dvije predstave za osobe s oštećenjem sluha putem titlova.

Tako je u siječnju prilagođena i sjajno posjećena predstava "Tartuffe", a u subotu, 29. travanja će korisnici Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije moći uživati u prilagođenoj predstavi "Enigmatske varijacije".

Projekt je pokrenula Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator 2017. godine. Cilj projekta je ukazati na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom (primarno senzornim oštećenjima) u pristupu kulturnim sadržajima i prilagođavati kulturni sadržaj za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

Do sada su u sklopu projekta (sredstvima donatora iz privatnog sektora) tri kazališta u Hrvatskoj (u Rijeci, Koprivnici i Osijeku) opremljena opremom za slijepe i slabovidne osobe. Projekt se od 2018. provodi u Gradu Zagrebu, primarno u Kazalištu Kerempuh, od 2022. godine predstave se prilagođavaju i u HNK u Šibeniku, a od 2023. godine i u HNK Varaždin.

Komentari