Opća bolnica Varaždin

U Varaždinu održan 35. Simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju

Opća bolnica Varaždin

Objavljeno: 06.11.2023. 19:46

Zadnja izmjena: 06.11.2023. 19:47

U Hotelu Turist u Varaždinu od 3. do 5. studenoga 2023. godine održan je 35. Simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Riječ je o redovitom godišnjem sastanku Društva s ciljem razmjene znanja i iskustava, a ovogodišnje izdanje održano je na temu „Opstrukcijske bolesti dišnog sustava u djece”, uz oko 130 sudionika i 25 predavača iz Velike Britanije, Slovenije i Hrvatske.

Otvorenju su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, a svečanost su nastupom uveličali učenici Glazbene škole u Varaždinu.

'Kvalitetna predavanja i razmjena iskustava'

Naime, posljednjih petnaestak godina novosti na području dijagnostičkih i terapijskih postupaka pridonijele su značajnom napretku u skrbi pacijenata s opstrukcijskim bolestima dišnog sustava. To je rezultiralo promjenom određenih preporuka i objavljivanjem novih postupaka obrade i liječenja, odnosno praćenja djece s opstrukcijskim bolestima dišnog sustava.

– Čuli smo puno novih stručnih spoznaja od vrhunskih predavača iz Hrvatske i inozemstva koji su iznijeli svoja iskustva i stavove u dijagnostici i liječenju brojnih patoloških stanja koja mogu uzrokovati opstrukcije dišnog sustava kod djece, a sve s ciljem poboljšanja mogućnosti liječenja – istaknula je dr. med., spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske pulmologije Nataša Mesarić Antončić.

Komentari