Zanimljivost

U Varaždinu počinje hrvatska promocija filma o čuvaru kulturnog blaga Japana

Objavljeno: 16.06.2024. 09:48

Zadnja izmjena: 16.06.2024. 09:53

U Kinu Gaj u srijedu će se održati projekcija japanskog dokumentarnog filma "Simpatične duše" iz 2023. godine, uz gostovanje filmske ekipe iz Japana, koja će tako u Varaždinu započeti svoju hrvatsku turneju.

Dokumentarni film govori o biografiji Hokiichija Hanawe, japanskog slijepog učenjaka iz razdoblja Edo (1746. – 1821.), koji je posvetio život očuvanju japanske kulture, a njegova baština prepoznata je kao blago Japana. Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji će ugostiti ekipu filma na njihovoj hrvatskoj turneji, potom slijede Zagreb, Rijeka, Biograd, Zadar i Dubrovnik, najavljuju iz Japan Croatia Society.

Projekt ima za cilj predstaviti životno djelo Hokiichi Hanawa i japansku filmsku ekipu,  koja će o svom gostovanju u Hrvatskoj snimiti kratki film u svrhu promocije svake hrvatske festivalske destinacije na svakoj budućoj projekciji u svijetu kao i na popularnim digitalnim platformama. Program počinje u 18 sati, a projekt se održava uz potporu Japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj i ulaz je besplatan.

 

Komentari