VAFI & RAFI

U Varaždinu završen festival animiranog filma djece i mladih - nagrade u Sloveniju, Rusiju, Tajvan i Kinu

Objavljeno: 02.06.2019. 19:37

Zadnja izmjena: 02.06.2019. 19:40

Svečanom dodjelom priznanja u palači Herzer završio je ovogodišnji 10. VAFI & RAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih. 

Drugu godinu zaredom održan je u dva grada - Varaždinu i Rijeci, a u 6 dana festivala prikazana su 162 animirana filma iz cijelog svijeta. Kao i svake godine dodijeljena su priznanja najboljima. Pobjednici VAFI sekcije u mini kategoriji "Problemi sa solarnim sustavom ili misterija crne rupe" iz Rusije, a u midi kategoriji "Zmajevi Marittena" iz Tajvana i u maxi kategoriji "Selfie" iz Slovenije.

Žiri u sastavu Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Marina Knežević Barišić iz ureda UNICEF-a za Hrvatsku , te Ana Dokler ispred portala medijskapismenost.hr, Plavi VAFI dodjelio je filmu „Plesanje za sebe“ koji je stigao iz Kine.

Filmovi RAFI sekcije prikazivani su u Rijeci gdje je dječji žiri odlučio da su najbolji: u kategoriji 0-6 film Cat Lake City iz Njemačke, u kategoriji 7-10 film Oblačno iz Češke, zatim od 11-14 film Veliki vuk i mali vuk iz Francuske, te u kategoriji od 15-18 film Klub mrlja također iz Francuske.

Komentari