Dan hrvatskih knjižnica

U Županiji uz najčitače gradskih knjižnica nagrađeno i 78 učenika

Objavljeno: 09.11.2018. 14:22

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 14:30

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a tim su povodom proglašeni najčitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2017./2018.

Ukupno je nagrađeno 78 učenika osnovnih i srednjih škola, uz najčitače gradskih knjižnica, a prigodne nagrade uručili su im zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek

- Čitajući otkrili ste svijet u kojem slušate sami sebe, a to je danas posebno važno, jer na taj način slušate i druga. Knjiga nikad nije i ne smije izgubiti smisao, ona mijenja svoj oblik, da li je to e-knjiga, tvrda korica ili nešto drugo, ali ona će svakako opstati i to zbog vas, naših dragih čitača – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak 

- Učenici nižih i viših razreda osnovnih škola te srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija ove su godine, prema evidenciji školskih knjižničara, pročitali ukupno 2156 naslova – od slikovnica, preko lektire do enciklopedija – zaključio je zamjenik župana.

Knjižničarka Ivana Štimec Sajko koja radi na Graditeljskoj školi u Varaždinu naznačila je kako srednjoškolci čitaju onoliko koliko ih se potiče na to. Napomenimo, kako su se akciji ove godine pridružile i gradske knjižnice iz Varaždina, Novog Marofa i Ivanca, a najmlađa čitačica dolazi iz Novog Marofa Leona Črnila i ima samo 5 godina.

Komentari