'uključi me kulturno'

Udruga Alternator i varaždinski HNK donose predstave na znakovnom jeziku

Objavljeno: 16.05.2024. 11:51

Zadnja izmjena: 16.05.2024. 11:51

Alternator i varaždinski HNK donose predstave na znakovnom jeziku, a u sklopu projekta „Uključi me kulturno“, 17. i 19. svibnja, moguće je pogledati predstave Kisela krv i Šapat duše na znakovnom jeziku i uz pratnju titlova.

Nastojeći omogućiti osobama sa senzornim poteškoćama ravnopravnu participaciju u kulturnom životu kroz konzumaciju umjetničkih sadržaja u prilagođenoj formi, Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti „Alternator“ tijekom svibnja u Varaždinu provodi inicijativu Uključi me kulturno.

- Ovogodišnje izdanje projekta usmjereno je na osobe s oštećenjem sluha, a podrazumijeva izvedbe dviju predstava varaždinskog HNK prilagođenih na znakovni jezik i uz pratnju titlova. Na Sceni Rogoz HNK-a u Varaždinu, 17. svibnja u 20 sati, moguće je pogledati poetsku dramu Ivone Marciuš pod nazivom Kisela krv. Dva dana kasnije, 19. svibnja u 20 sati, također na Sceni Rogoz, slijedi izvedba nagrađivanog lutkarsko-dramskog projekta Tamare Kučinović za djecu i odrasle Šapat duše - ističu iz Udruge.

Projekt Uključi me kulturno nastao je u suradnji s korisnicima Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije i HNK-a u Varaždinu, a dugoročno nastoji osvijestiti važnost prilagođavanja umjetničkih sadržaja osobama sa senzornim oštećenjima, potaknuti povećanje ponude i dostupnosti prilagođenog repertoara u kulturnim ustanovama te posljedično smanjiti diskriminaciju i potaknuti inkluzivnost i participaciju ranjivih skupina u kulturno-umjetničkim programima hrvatskih gradova

Komentari