4M Storytelling

Udruga mladih V.U.K. dobila više od 177 tisuća eura za provođenje Erasmus+ projekta

Objavljeno: 02.02.2021. 18:34

Zadnja izmjena: 02.02.2021. 18:34

Udruga mladih Varaždinskih underground klub (V.U.K.) dobila je od Agencije za mobilnost i programe EU ukupno 177.171 eura za provođenje Erasmus+ projekta nazvanog “4M Storytelling”. Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu kojim će koordinirati Udruga mladih V.U.K., a provodit će ga u suradnji sa sedam partnera: Izvan fokusa (Karlovac), Romska organizacija mladih Hrvatske (Zagreb), VRUM (Beč), Legebitra (Ljubljana), Illumniscate (Amsterdam), Hajde Creative (Lyon) i TDM 2000 (Sicilija). 

Cilj projekta “4M Storytelling” je razviti metodu storytellinga ili pričanja priča s 4 modula kao inovativnog pristupa za kreativno izražavanje, umrežavanje, društveno-socijalno uključivanje i snažnije pozicioniranje mladih u političkim i društvenim procesima, koristeći različite forme umjetničkog izražavanja i uključujući međunarodne partnere.

U sklopu projekta bit će razvijen i besplatan audio-vizualni sadržaj s uputama kako mladi mogu koristiti storytelling. Audio-vizualni sadržaj moći će koristiti i youth-workeri u svojem radu s mladim ljudima. Provedba projekta počet će u ožujku ove godine, a jedna od zanimljivijih aktivnosti bit će festival storytellinga u Varaždinu u sklopu kojeg će biti predstavljeni rezultati projekta. 

 

Komentari