KONCERT

Foto - Varaždin i Split povezali tamburaši i Grgur

Objavljeno: 04.12.2021. 21:09

Zadnja izmjena: 04.12.2021. 21:21

U varaždinskom kazalištu u održan je koncert tamburaških orkestara KUD-a „Jedinstvo“ iz Splita i Varaždinskog tamburaškog orkestra u sklopu programa obilježavanja blagdana svetog Nikole, Dana grada Varaždina.

Na početku koncerta, goste iz KUD-a „Jedinstvo“ iz Splita i uzvanike, među kojima je bila i Bernadette Luketich-Sikaras, nacionalna tajnica Hrvatske bratske zajednice iz Pittsburga pozdravio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.  Zahvalivši KUD-u Jedinstvo na dolasku u Varaždin, najavio je uzvratni posjet Varaždinskog tamburaškog orkestra  Splitu na feštu svetog Duje kada Split 7. svibnja slavi svoj dan grada. Podsjetio je da su to gradovi povezani, između ostalog, i time što su u njima meštrovićevi kipovi Grgura Ninskog. „Sada nas povezuju i tamburaši, prijateljstvo tamburaških orkestara. Uvjeren sam da ćemo svi uživati.“ – poručio je gradonačelnik Bosilj publici najavivši suradnju dvaju gradova.

U ime gostiju na gostoprimstvu je zahvalio Emin Sarajlić,  predsjednik KUD „Jedinstvo“  najavivši da mladi splitski orkestar donosi u Varaždin miris mora s juga oplemenjen zvucima tambura te da je to tek početak prijateljstva i suradnje među tamburašima dvaju gradova. Koncert je realiziran pod generalnim pokroviteljstvom Grada Varaždina i uz pomoć Grada Splita te Ministarstva kulture i medija RH.

 

 

 

Komentari