Varaždin pod zvijezdama: Upoznajte karizmatičnu Mani Gotovac

Objavljeno: 24.05.2012. 11:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Nacional

Zvjezdano nebo, Šetalište V. Jagića, glazba, balet, gastronomija i astronomija druženje s književnicima, kazalište sijena…sve to i ove godine na festivalu „Varaždin pod zvijezdama“ od 1. do 3. lipnja.

>> Varaždin pod zvijezdama 2012: Program događanja

„Varaždin pod zvijezdama“ i ove godine nudi nešto novo, zanimljivo, čak i provokativno. Po prvi puta razgovor s književnicima u BookBoxu.

U petak će se u 18 sati tako predstaviti ugledni varaždinski odvjetnik Nenad Slukić, koji je vrlo uspješan i u svijetu poezije i proze. Ovaj svestrani intelektualac, kako sam navodi odvjetnik po zanimanju, sportaš po uvjerenju te pjesnik po novom određenju izdao je dosad tri zbirke pjesama "Bijelo", "Zeleno i plavo" i "Olujom se tišina najavljuje", a posljednje i zbirku proznih priča "Brando i druge priče".

A u subotu u istom terminu, moći ćete doživjeti Mani Gotovac – čudesnu karizmatičnu, beskompromisnu i provaktivnu teatrologinju, kazališnu kritičarku, prvu žensku ravnateljicu čak triju hrvatskih kazališta, ali i iznimnu spisateljicu...

Što bi ste pitali tu strastvenu, hrabru, maštovitu, a široko obrazovanu poznavateljicu suvremenog svjetskog kazališta? O djetinjstvu u ozračju kazališnog Splita, možda slomu hrvatskog proljeća, Gorkom – ljubavi iz totalno uspješnog autobiografskog romana ili o revolucionarnim svježim tokovima koje je uvodila u Talijine hramove kojima je ravnala ili pak razlozima skorog preseljenja u Varaždin?

Usudite se! I iskušajte intelektualnu iskričavost Mani Gotovac – u Varaždinu pod zvijezdama u subotu 2. lipnja u 18 sati u Šetalištu Vatroslava Jagića.

 

Komentari