Ovih dana zavirite u keglevićku

Varaždin: Predstavljanje monografija i predavanja akademika na Danima otvorenih vrata HAZU

Objavljeno: 08.04.2016. 19:41

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 19:44

Foto: Josip Novak

Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se u Varaždinu 12. i 13. travnja...

Tim povodom u utorak, 12. travnja u 13 sati, u salonu gradske vijećnice Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, bit će predstavljena monografija pod nazivom:  Ivan Supek (1915. – 2007.), u povodu 100. obljetnice njegovog rođenja.

Monografija je tiskana u ediciji Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pod naslovom Rasprave i građa za povijest znanosti, a o njoj će govoriti akademik Ksenofont Ilakovac, prof. dr. sc. Snježana Paušek-Baždar i mr. sc. Eduard Vargović.

Potom će u 19 sati, u mulitmedijskoj dvorani palače Hercer Gradskog muzeja Varaždin, Franjevački trg 10, biti održano predavanje pod nazivom: ''Junačka smrt u osvit novog europskog poretka. Društveno-političke okolnosti u Europi neposredno prije i poslije pogibije Nikole Šubića Zrinskog'' koje će održati prof. dr. sc. Alexander Buczynski.

Program se nastavlja u srijedu, 13. travnja u 18 sati, u studijskoj čitaonici Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, Trg slobode 8a s predavanjem pod nazivom: ''Akademik Mirko Bogović i 19. stoljeće'' koje će održati prof. dr. sc. Vinko Brešić.

Komentari