Varaždinci uz mlado vino slave blagdan svetog Martina

galerija-images/HSS - Martinje

Objavljeno: 11.11.2014. 13:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivana Dreven

Danas, 11. studenoga slavi se blagdan sv. Martina - Martinje, jedan od najvažnijih blagdana svih vinogradara i vinara te ostalih ljubitelja dobre vinske kapljice.

Diljem Varaždinske županije proslave Martinja započele su proteklog vikenda, no mnogi će ovaj blagdan proslaviti danas. Tako će Udruga vinogradara i voćara Sv. Martin Varaždinske Toplice Martinje proslaviti u Konstantinovom domu, s početkom u 16 sati, dok će Udruga vinogradara i voćara općine Beretinec Viv-Ber proslavu imati na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Šinko u Beretincu, s početkom u 17 sati.

Blagdan sv. Martina već tradicionalno obilježava i HSS Varaždinske županije. U prijepodnevnim satima tako je na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana podjela mladog vina i domaćih slastica. Uz ceremoniju krštenja vina, članovi HSS-a Varaždincima su nudili mlado vino.

- Na ovaj način želimo podsjetiti naše ljude na tradiciju ovog kraja. Osim mladog vina, podijelili smo i domaće klipiće koje su pripremile članice organizacije žena "Hrvatsko srce" - rekao je ovom prilikom predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zvonimir Sabati.

{gallery}HSS - Martinje{/gallery}

Komentari