Varaždinska županija s četiri predstavnika na 21. susretu tamburaša

Objavljeno: 30.09.2014. 07:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinska županija imat će četiri predstavnika na 21. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, koji će se 4. i 5. listopada održati u Dugom Selu.

Na susretu će nastupiti devet najboljih tamburaških orkestara i 10 najboljih tamburaških sastava sa sveukupno 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama od strane selektora te gosti Tamburaški orkestar KUD-a Dobreč Dragatuš iz Slovenije, a sveukupno se za susret prijavilo 58 tamburaških orkestara i sastava iz osam hrvatskih županija s preko 1000 izvođača.

Za nastup na 21. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava selektori Željko Bradić, Mihael Ferić, Siniša Leopold, Ivan Potočnik i Dražen Varga odabrali su, između ostalih, i Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin (2012. i 2013. godine proglašen najboljim tamburaškim orkestrom u Hrvatskoj na državnim susretima tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture), Folklorni orkestar KUD-a Mak Trnovec, KUD Klaruš Maruševec te Tamburaški sastav KUD-a Hrvatskih željeznica Varaždin.

Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava organizira Hrvatski sabor kulture, u suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a Preporod i HDS ZAMP-a, a 4. i 5. listopada održat će se u dvorani Preporod u Dugom Selu, s početkom u 18 sati.

Najuspješniji ansambl 21. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava nastupit će na Razglednici 4. Hrvatskog sabora kulture, koja će se održati 14. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Komentari