potpora i promidžba festivala

Varaždinske barokne večeri dobile nove mecene - evo njihovih imena

Objavljeno: 05.03.2018. 16:08

Zadnja izmjena: 05.03.2018. 16:13

Članovi Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri u varaždinskom kazalištu održali su svoju godišnju izvještajnu skupštinu. Inače, u klubu je ove godine 30 članova, a svake godine na preporuku postojećih mecena pridružuju se i novi podupiratelji baroknog festivala, koji će se ove godine održati 48. puta.

Mecenama su se tako ove godine pridružili Boris Nemec, Zlatko Dalić i Petra Martinjak dok se predsjednica Kluba mecena Zagorka Mintas osvrnula na prošlogodišnji koncert, kojeg su Mecene poduprle na 47. Varaždinskim baroknim večerima, te promociju Festivala u inozemstvu.

Sudeći prema financijskom izvješću u 2017. godini članovi Kluba mecena dali su najveću potporu Festivalu od osnutka, a riječ je o prikupljenim članarinama i donacijama. Imena novih mecena našla su se uz postojeća u Knjizi mecena, koju već više od dva desetljeća izrađuje varaždinski umjetnik Željko Prstec. Na sjednici  su bili i ravnatelj VBV-a Davor Bobić, te organizator VBV-a Raymond Rojnik koji su predstavili aktivnosti uz ovogodišnji Festival, čija će zemlja partner biti Japan.

- Drago nam je da Varaždinske barokne večeri, ne samo kao festival od nacionalnog značaja, već i mnogo šire, imaju svoj klub podupiratelja i ljubitelja barokne glazbe. Svaka financijska pomoć u održavanju Festivala je itekako dobrodošla. Mecene, ne samo da uplaćuju članarinu, već i promoviraju Festival u svojim radnim i društvenim sredinama, u zemlji i inozemstvu što nam je iznimno važno - istaknuo je Bobić

 

Komentari