EFFE LABEL

Varaždinske barokne večeri i ove godine s europskom oznakom kvalitete izvrsnih umjetničkih festivala

Objavljeno: 16.07.2021. 13:50

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 13:50

Foto: Arhiva

U vrijeme koje je iznimno izazovno za organizatore kulturnih događanja, Varaždinske barokne večeri koje će se ove godine održati u svom 51. izdanju, ponovno će ponijeti EFFE Label-europsku oznaku izvrsnih umjetničkih festivala.

Ove godine ta se oznaka dodjeljuje festivalima koji su pokazali "otpornost, inventivnost i snažnu volju da budu otvoreni za umjetnike i publiku" u vrijeme pandemije. Europska asocijacija festivala (European Festivals Association) koja dodjeljuje EFFE label ove je godine prikupila 50 nominacija i umjetničkih priča, a Varaždinske barokne večeri posebno su pohvaljene što su u vrijeme pandemije uspjele održati festivalska događanja i zadržati polustoljetnu glazbenu tradiciju u hrvatskoj kontinentalnoj baroknoj prijestolnici.

- Ova nas je vijest iznimno obradovala, jer nama kao ni organizatorima drugih kulturnih događanja i manifestacija nije lako. EFFE Label iznimno nam je važna jer smo ponovno u europskim okvirima potvrdili da zadovoljavamo visoke kriteriju za dodjelu ove oznake. Ove godine EFFE Label donosi i dodatak 'značajka inventivnosti' što je i potvrda da su Varaždinske barokne večeri, uz već prepoznati glazbeni program, više od festivala koji nudi niz raznih sadržaja. S ponosom ćemo nositi ovu oznaku i nadam se da će 51. Varaždinske večeri čija je zemlja partner Slovenija u rujnu proteći kako planiramo - rekao je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i organizator VBV-a Rajmond Rojnik.

Komentari