prestižno priznanje

Varaždinske barokne večeri postale su dijelom Europske zajednice festivala

Objavljeno: 19.04.2017. 16:56

Zadnja izmjena: 19.04.2017. 16:56

Foto: Arhiva

Varaždinske barokne večeri postale su dijelom EFFE - Europske zajednice festivala, koja pak je u svom objašnjenju rekla sljedeće: 'Visoki kulturni i nacionalni značaj Varaždinskih baroknih večeri su neupitni. Mobilnost i povezanost kroz Europsku uniju može pomoći još većoj međunarodnoj vidljivosti festivala. Gledajući program festivala i njegov inovativni pristup možemo potvrditi da je program uistinu visokokvalitetan s vrhunskim glazbenicima.'

Potvrda je to umjetničke kvalitete varaždinskog baroknog festivala, ali i njegovom značajnom doprinosu lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini koja je stigla iz Bruxellesa na prijavu koju su uputili organizatori Varaždinskog baroknih večeri.

Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri, Davor Bobić ističe koliko su organizatori počašćeni činjenicom što će se Varaždinske barokne večeri naći u prestižnom društvu festivala širom Europe što je ujedno i dokaz tome kako su prije sada već punog desetljeća bili na pravom putu kada su odlučili dati Baroknim večerima europsku dimenziju i povezivati se sa zemljama partnerima.

- Ovo priznanje, dodatni nam je vjetar u leđa da još više radimo na međunarodnoj promociji festivala i da Varaždinske barokne večeri uistinu budu ne samo varaždinski kulturni, već i turistički brand, jer očekujemo sve više inozemnih turista u našem gradu. – zaključio je ravnatelj.

Komentari