ne propustite!

Varaždinski folklorni ansambl slavi 25 godina rada svečanim koncertom u HNK

Objavljeno: 07.12.2023. 07:59

Zadnja izmjena: 07.12.2023. 07:59

Varaždinski folklorni ansambl održat će u subotu, 9. prosinca s početkom u 18 sati svečani koncert povodom 25. obljetnice rada na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Varaždinski folklorni ansambl osnovan je na Dan grada Varaždina, 6. prosinca 1998. godine s ciljem da postane reprezentativni gradski i županijski folklorni ansambl. U proteklih 25 godina VFA se profilirao kao jedan od najuspješnijih i najnagrađivanijih amaterskih folklornih ansambala u Hrvatskoj.

Na svečanom koncertu 9. prosinca u HNK u Varaždinu ansambl će obilježiti 25 godina rada presjekom najnagrađivanijih i najuspješnijih folklornih koreografija i glazbenih brojeva sa svojeg repertoara. Publika će tako moći vidjeti koreografije "Oj nadaljski zdenci" Jelene Tyran te "Zrasla nam je hruškica" i "Črna gora, javorek zeleni" Pjerina Hrvaćanina s kojima je VFA osvojio 1. nagrade na Susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

Između ostalog, premijerno pred varaždinskom publikom bit će izvedene koreografije "Nejdi brate u soldate" Nine Šešić Mežnarić s kojom je VFA prošle godine sudjelovao na Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i ovogodišnja praizvedba pjesama i plesova općine Visoko "Oj ti draga moja mila" Pjerina Hrvaćanina u glazbenoj obradi Tibora Büna.

Komentari