fotke naše zemlje u Švicarskoj

Varaždinski fotoklub Sloboda izložbom fotografija u Zürichu predstavlja kulturnu baštinu naše zemlje

Objavljeno: 03.10.2016. 09:09

Zadnja izmjena: 03.10.2016. 09:18

Foto: Željko Hajdinjak / Foto klub Sloboda

Varaždinski Foto klub Sloboda organizator je izložbe fotografija, koja će biti otvorena 7. listopada u 19 sati u prostorijama generalnog konzulata Republike Hrvatke u Zürichu.

Izložba se organizira u suradnji s fotoklubom Split, a bit će Bit će izloženo 30 fotografija na temu prirodne i kulturne baštine Hrvatske. Svoje radove predstavit će 20-ak eminentnih hrvatskih fotografa.

Bit će to prilika da se švicarska javnost, ali i brojna hrvatska zajednica koja živi u toj zemlji, upozna s nekim od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih kadrova Lijepe naše. Spajanjem hrvatskog sjevera i juga kroz fotografiju, članovi oba foto kluba željeli su istaknuti svu ljepotu i raznolikosti Hrvatske od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka.

Fotografije nude dragocjeno putovanje kroz vrijeme te daju uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antičkih vremena, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do modernog doba.

Suradnju u organiziranju ove izložbe kojom se obilježava Dan nezavisnosti pružio je generalni konzul naše zemlje u Švicarskoj, Slobodan Mikac.

Komentari