Nagrada i u ruke Vladi Krušiću

Varaždinski Kazališni studio mladih HNK u Bjelovaru primio nagradu za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad

Objavljeno: 16.04.2016. 19:46

Zadnja izmjena: 16.04.2016. 19:46

Foto: HNK

U Bjelovaru je održan 18. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade održan je u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ i Grada Bjelovara, a nagrada za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad pripala je dramskom pedagogu Vladi Krušiću za predstavu Vi ste dobrodošli, u izvedbi članova Kazališnog studija mladih HNK-a u Varaždinu.

Više od 2500 djece i mladih pogledalo je jedanaest predstava dramskih studija iz Zagreba, Pule, Karlovca, Velike Gorice, Čakovca, Varaždina, Zadra, Rijeke i Šibenika.

Dvadesetak polaznika dramskih studija sudjelovalo je na dvodnevnoj radionici Osnove scenskog pokreta s tehnikom mime voditelja Damira Borojevića, dramskog pedagoga i glumca iz Siska.

Prosudbena komisija 18.susreta u sastavu Maja Katić, glumica, Ivan Kristijan Majić, redatelj i dramski pedagog, i Iva Matija Bitanga, scenografkinja, dodijelila je ove godine dvije ravnopravne nagrade Zvjezdana Ladika za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad dramskom pedagogu Vladi Krušiću za predstavu Vi ste dobrodošli, u izvedbi članova Kazališnog studija mladih HNK-a u Varaždinu, i Davoru Dokleji, za predstavu ZOO! u izvedbi Dramskog studija DADA Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Predstava Zatvaramo! Dramskog studija INK – GK Pula, autorice i koreografkinje Andree Gotovine u suradnji s izvođačima, najbolja je predstava u cjelini.

Komentari