turneja tri grgura

Varaždinski keramičari iz udruženja Kerameikon otvorili svoju izložbu i splitskoj Galeriji Dioklecijan

Objavljeno: 28.10.2016. 20:06

U sklopu projekta „Turneja tri Grgura“ koji spaja Varaždin, Split i Nin jučer je u Muzeju grada Splita, točnije u Galeriji Dioklecijan otvorena izložba keramike varaždinskog udruženja Kerameikon. Treba napomenuti kako je otvorenje bilo izuzetno medijsko popraćeno.

Predsjednica Hrvatskog keramičkog udruženja „Kerameikon“ Blaženka Štebih – Šoić izjavila je kako su izloženi primjerci keramike tek mali dio mnogobrojne zbirke suvremene svjetske keramike koju Kerameikon posjeduje. Također je izrazila zadovoljstvo činjenicom da će ovu zbirku, osim građana Splita, moći vidjeti i turisti, a izložba ostaje otvorena sve do 9. studenoga.

"Turneja tri Grgura" - nazvana po činjenici da i u Splitu i Ninu i Varaždinu imamo skulpturu Grgura Ninskog - do sada je u sebe obuhvatila nekoliko desetaka umjetničkih razmjena između ovih gradova u vidu kazališnih predstava, koncerata i izložbi. Prema riječima Raymonda Rojnika, ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin, sljedeće će se godine projekt podići za još jednu stepenicu više organiziranjem znanstvenog skupa na temu Grgura Ninskog.

Komentari