'Noć knjige 2016'

Varaždinski knjižničari spremaju iznenađenja za najdulju noć kulture u Hrvatskoj

Objavljeno: 30.03.2016. 09:01

Foto: GK Varaždin

Varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović i ove će godine sudjelovati u manifestaciji “Noć knjige“ koja će se po peti put održati u petak, 22. travnja, uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, odnosno na Dan hrvatske knjige...

S obzirom da se ove godine u svijetu obilježava 400-ta obljetnica smrti Shakespearea i Cervantesa, želja organizatora je da programi Noći knjige 2016. obuhvate i ove dvije velike obljetnice.

Podsjećamo, 'Noć knjige' je izuzetno dobro posjećena manifestacija koja petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi i književnosti.

Kako doznajemo od Maria Šoštarića, ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, i ove nas godine očekuju predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima.

- Program će biti definiran u četvrtak, 31.ožujka i obuhvatit će sve odjele Gradske knjižnice. Ove godine knjigoljupcima spremamo i nekoliko iznenađenja – naglasio je Šoštarić.

O čemu je točno riječ, varaždinski knjižničari zasad još ne otkrivaju, ali postoji mogućnost da će zaljubljenici u književnost između ostalog moći za male novce kupiti zanimljive naslove.   

Komentari