Varaždinski komorni orkestar u nedjelju počinje novu sezonu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.10.2012. 08:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Varaždinski komorni orkestar će koncertom pod nazivom „VKO i mladi umjetnici“ u nedjelju 28. listopada u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u 19:30 sati otpočeti svoju novu, 19. sezonu ciklusa od pet koncerata.

Ciklus je ponuđen i u pretplati za umirovljenike 200 kuna, 250 u redovitoj pretplati, a učenici imaju besplatan ulaz na galeriji VKD HNK.Pretplate vodi Koncertni ured Varaždin.

Prvi koncert predstavlja tri mlada umjetnika: dirigenta Filipa Pavišića, violončelistu Tomasza Darocha i skladatelja Luku Marohnića. Na programu su dva Mozartova djela: Koncert za violončelo i orkestar u D-duru i 29. simfonija u A-duru te praizvedba Partitete za komorni orkestar L.Marohnića. Pojedinčane ulaznice na blagajni HNK u Varaždinu.

Filipa Pavišića, danas ravnatelja Opere u Osijeku , VKO je odabrao kao najbolje plasiranog hrvatskog predstavnika na natjecanju Lovor pl.Matačić prošle godine, a poljskog violončelistu Tomasza-Tomeka Darocha na natjecanju Antonio Janigro ove godine. Luka Marohnić asistent je matematike na Elektrotehničkom fakultetu, a kompoziciju je diplomirao 2009.godine u klasi Davorina Kempfa.

Mozart i mladi umjetnici privlačan su program početka sezone Varaždinskog komornog orkestra - vrsnog varaždinskog i hrvatskog orkestra koji je u na 42. Varaždinskim baroknim večerima imao dva koncerta: jedan s sopranisticom Ivanom Lazar nagrađenom nagradom Murai, a drugi s učenicima Glazbene škole u Varaždinu posvećen primadoni Ruži Pospiš Baldani.

Komentari