'dugi konec'

Varaždinski novinar i pisac Krunoslav Kruljac predstavlja svoju novu knjigu

Objavljeno: 24.03.2022. 14:53

Zadnja izmjena: 24.03.2022. 14:53

Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović" bit će održano predstavljanje knjige "Dugi konec" autora Krunoslava Kruljaca.

Knjigu, koja govori o zanimljivostima i osobama iz najduže varaždinske ulice, promovirati će Alfred Obranić i Zoran Čanić, moderator predstavljanja će biti Dražen Dretar, a u glazbenom programu nastupit će Stjepan Levanić i Vida Škerbić. Tiskanje knjige pomogao je i Grad Varaždin. Autor knjige ovim će izdanjem obilježiti 50. obljetnicu svog novinarskog i spisateljskog rada, a "Dugi konec" je njegova peta knjiga koju je posvetio svim bivšim, sadašnjim i budućim žiteljima najduže varaždinske ulice. Prije ove, napisao je knjige "Galerija poznatih", "Pogled s jablana", "Jagode na bunkeru" i "Korzo".

Inače, kako navodi, autor Krunoslav Kruljac je rođen u Varaždinu, a tijekom novinarske karijere surađivao je s desetak dnevnih novina, tjednika, mjesečnika i polumjesečnika u nekoliko republika bivše države i s HRT-om. Za svoje novinarsko djelovanje primio je više nagrada i priznanja, a prije sedam godina mu je dodijeljena Plaketa Grada Varaždina za ukupni novinarsko-spisateljski rad i promidžbu Varaždina. 

Komentari