prestižna nominacija

Vudrag nominiran za Vizonara godine, u igri ponovno i London

U narednom periodu planira ostvariti izložbu u Londonu gdje je pozvan kao prvi hrvatski umjetnik koji će predstavljati svoj rad i Hrvatsku kroz samostalnu izložbu...
Objavljeno: 15.01.2024. 20:33

Zadnja izmjena: 15.01.2024. 20:35

Foto: Arhiva

Nakon što je sredinom prošle godine na dobrotvornoj aukciji u Poljskoj prodana njegova skulptura "Iron Maiden", varaždinski umjetnik Nikola Vudrag je jedan od kandidata za nagradu Vizionar godine u kategoriji "Kultura" koju dodjeljuje tportal, a pritom je najavio i moguću izložbu u Londonu.

Kako je tim povodom Vudrag otkrio za tportal, početkom godine dobio je i poziv kustosa iz Londona za izlaganje u Saatchi muzeju, a u narednom periodu planira ostvariti izložbu u Londonu gdje je pozvan kao prvi hrvatski umjetnik koji će predstavljati svoj rad i Hrvatsku kroz samostalnu izložbu.

- Za tu izložbu na jednoj od najvećih umjetničkih platformi, koja pruža ekspanziju u globalni svijet umjetnosti, aktivno smišljam i radim na konceptu i radovima. Te umjetnine bi, uz priču tradicije naših prostora, pokazali novi odmak u umjetnosti, jednu inženjersku estetiku, te samu funkcionalnost umjetničkog djela koje takvo materijalizirano nosi određenu vrijednost i funkciju. Također, razmišljam o načinima uključivanja publike u umjetničko djelo, funkcionalnosti i estetici, inovacijama na području mehaničkih elemenata skulpture te o monumentalnom i estetskom značaju tih skulptura uklopljenih u jednu izložbu - najavio je Vudrag.

Komentari