vrhunski kulturni događaj

Večeras se uz koncert, vatromet i glazbeno iznenađenje otvaraju 46. Varaždinske barokne večeri

Objavljeno: 23.09.2016. 12:13

Zadnja izmjena: 23.09.2016. 12:46

Današnji program otvorenja Varaždinskih baroknih večeri odigrat će se na dvije lokacije - u Katedrali i na Starom gradu.

U 20 sati u Katedrali će se održati svečani koncert španjolskog ansamlba La Ritirata, koji će izvesti Vivaldijev komorni koncert u g-molu i Cervantesove opere Antonia Caldarea. Svečanosti će nazočiti visoki gosti - veleposlanik Španjolske E. Eduardo Aznar Campos, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović i izaslanik predsjednice RH Mate Granić.

Nakon koncerta slijedi vanjski dio otvorenja - prvo koncert za uz flamenco Nine Ćorić i Mirze Redžepagića, te vatromet na Starom gradu.

S obzirom da je zemlja partner ovogodišnjih baroknih večeri Španjolska, organizatori namjesto uobičajene Händleove glazbe za kraljevski vatromet pripremaju iznenađenje koje će povezati Varaždin sa Španjolskom.

Ovogodišnje barokne večeri održavaju se, osim u Varaždinu, i u drugim mjestima na području četiri sjeverne županije, sve do 4. listopada.

Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu ticketshop.hr, u kioscima Tiska i u Koncertnom uredu Varaždin. Za većinu koncerata - osim za otvorenje i noćni koncert uz svijeće ansambla More Hispano - karte su još dostupne.

Ulaz na vanjske koncerte je slobodan.

Komentari