mogućnost suradnje

Veleposlanik Republike Turske posjetio Glazbenu školu Varaždin

Objavljeno: 02.12.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 11:39

Nj. E. Yavuz Selim Kiran, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj posjetio je Varaždinsku županiju te se susreo sa predstavnicima Varaždinske županije i najvažnijih kulturnih institucija u gradu Varaždinu.

Nakon sastanka sa županom Anđelkom Stričakom u Županijskoj palači, Njegova Ekselencija Yavuz Selim Kıran posjetio je Glazbenu školu u Varaždinu gdje ga je Davor Matačić, ravnatelj Škole upoznao s  tradicijom i visokom kvalitetom glazbenog obrazovanja od 1828. godine. Upoznao ga je i s aktualnostima, navodeći kako je Škola nedavno pristupila udruzi Young Music Talents Europe te kako intenzivno njeguje međunarodnu suradnju s ponajboljim europskim glazbeno-obrazovnim institucijama, a nedavno je započela i uspješnu suradnju sa Turskim kulturnim centrom Yunus Emre.

Veleposlanik Kıran je upoznat i sa suradnjom između Škole i Koncertnog ureda Varaždin te je potom predložio mogućnost suradnje učenika Škole s glazbenicima iz Turske koji bi idućeg proljeća trebali nastupiti u Varaždinu u sklopu proslave 100 obljetnice moderne Turske države. Također je najavio ravnatelju Matačiću mogućnost stipendiranja budućih studenata na turskim sveučilištima i konzervatorijima.

Na kraju posjeta, Veleposlanik Kıran kratko je nazočio satu klavira učenika Adama Kosa u klasi profesora Danijela Ota, a nakon toga, sa suradnicima je posjetio i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu gdje je održao kratak sastanak sa intendanticom Senkom Bulić.

Komentari