'presedan'

Foto - Veliki otočki uspjeh lupinizma: Od vile uz more do samostana

Objavljeno: 06.08.2022. 07:31

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 07:40

Stephan Lupino, nakon dvije „kontinentalne“ izlozbe  spustio se i  na more. U predivnom ambijentu Vile Salvia u Cresu,  predstavio je  dio nove kolekcije Lupinizam: skulpture, fotografije  i slike. Izložba je izazvala iznimno zanimanje , kako Cresana tako i  mnogobrojnih turista koji borave na najvećem hrvatskom otoku.

Lupinova izložba  upriličena je povodom otvorenja  Vile Salvie,  objekta sa pet zvjezdica, smještenog tristo metara od mora, luksuznim smještajem sa predivno uredjenim okolišem i bazenom  te prekrasnim pogledom na grad Cres i istarsku obalu. 

Presedan

Taj dogadjaj  na neki način predstavlja i presedan. Obično se takvi objekti otvaraju  uz nazočnost političara i estardnih zvijezda, no obitelj Ćurković odlučila je dati prednost umjetnosti te pogodila pravo „u sridu“. Izložba ima humanitarni karakter i dio prihoda biti će doniran Odgojnom domu Mali Lošinj, podružnica Cres.

Svi nazočni bili su oduševljeni kako Vilom Salvia tako i pomno probranim komadima izloženim na Lupinovoj izložbi. Interes je bio toliko velik da je gvardijan Samostana Sv. Frane u Cresu predložio da se nakon Ville Salvia izložba preseli u njihove prostore i to u proširenom obliku. Tako je i dogovoreno.

 

Komentari