održano "pikanje" prve lopate

Video - Kerekeš: Dežurni dušebrižnici, evo od kud nam penezi i kak' smo dobili zemljište!

"Nemojte se birnuti o tome od kud mi imamo peneze, jer nekaj bude dala EU, nekaj budemo zdizali kredit, ak treba, na kraju bumo prodavali i bubrege", poručuje između ostaloga glumac...
Objavljeno: 09.12.2021. 16:06

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 09:21

Kerekesh Teatar od jučer je u posjedu građevinske dozvole za najveći kulturni centar u Hrvatskoj, a danas su simbolički "zapičili" i prvu lopatu. Jank Kerekeš pritom je imao i nekoliko poruka za "dežurne dušebrižnike", kako se izrazio. Kerekešove najvažnije naglaske pročitajte ovdje ili pogledajte njegov video.

  • (1) Kako smo dobili zemlju i od kud im penezi? "Situacija je ovakva: mi vam zemlju nismo dobili, nego je to bio natječaj, na koji ste se mogli javiti i vi, fizičke osobe. Ako ste samo psihička osoba, onda je to drugo. Uglavnom, nije se javio baš nitko. Nitko osim nas bedaka."
  • (2) Gradu Varaždinu 29 godina dužni smo plaćati godišnje 44 tisuće: "Sad smo mi odlučili izgraditi taj kulturni centar i Gradu Varaždinu moramo godišnje plaćati 44 hiljade kuna. Tako je bilo u natječaju, crno na bijelo. I tako još točno 29 godina."
  • (3) Kulturni centar na kraju će pripasti Gradu: "Onda kad to sve lepo složimo, to će izgledati kao da je to sve naše, ali to nije naše. To je ostaje Gradu Varaždinu, odnosno onima čija to zemlja zapravo jest, a to vam se zove ugovor o pravu građenja."
  • (4) Angažirano je jako puno firmi: "Jučer ste malo zdehavali 'koliko to košta', dal' si je možda jedan čovjek stavio u džep 400 hiljada kuna, ali nije. To vam dela jako puno firmi koje imaju jako puno ljudi, i svi su oni specijalizirani, pravi inženjeri. To su, dakle, građevinski projekti, projekti za statiku, za elektro i hidro instalacije, itd. Tak da vi kaj još od 90-ih delate garaže, nemojte se pitati kaj to košta toliko."
  • (5) Potrebno je još studija, a onda se čeka odluka Europske unije: "Sad bumo još napravili financijsku studiju, investicijsku studiju i onda čekamo EU projekt. Kad se EU projekt raspiše, ako netko vidi da je to što radimo kvalitetno – valjda će nas prihvatiti, a ak nebu, onda niš, idemo dalje. Bumo vse zaprli, vužagli papire, našli se na kurenju i to je to."
  • (6) Dižemo kredite, možda prodamo i bubrege: "Nemojte se birnuti o tome od kud mi imamo peneze, jer nekaj bude dala EU, nekaj budemo zdizali kredit, ak treba, na kraju bumo i bubrege prodavali. Uglavnom, ne brinite, sve bude pod kontrolom. Oni koji od srca prate i poštuju ovo kaj delamo, hvala vam od cijelog Kerekesh Teatra, od firme Keraktiv i u naše osobno ime."

Komentari