redatelj dalibor matanić

Video - Popularnu predstavu 'Bogovi' uskoro možete pogledati u varaždinskom kazalištu

Objavljeno: 21.02.2024. 10:36

Zadnja izmjena: 21.02.2024. 10:36

Foto: HNK Varaždin

Dalibor Matanić je režirao u varaždinskom kazalištu predstavu prema svom tekstu pod naslovom Bogovi. To je nastavak njegovih kazališnih istraživanja s referencama na neke od kultnih filmova.

Predstava će se izvesti na Velikoj sceni ovog petka, 23, veljače u 19 i 30 sati, a ulaznice su dostupne putem online prodaje ili na blagajni Kazališta. Iz varaždinskog kazališta opisuju predstavu kao 'povjetarac koji će zapuhati i maknutu paučinu s prozora kuće jedne obitelji i suočiti je samu sa sobom'.

- Sve protekle godine istina je bila nepoželjan gost: medikamenti, narkotici i alkohol su je udaljavali što su više mogli. Ono čega se ukućani najviše boje je to da bi ta istina mogla otkriti kojom stranputicom je krenula ljubav muža i žene, kako im se toliko paučine nakupilo oko očiju i srca da ne vide da uništavaju najbitniju stvar u svojim životima: svoju kćer. Pred zoru koja se pojavljuje nad kućom gdje se slavila godišnjica braka, dvije će se generacije suočiti s istinom i krenuti u finalni obračun - dodaju iz HNK Varaždin.

U predstavi s elementima psiho trilera, horora i groteske igraju Helena Minić Matanić, Marko Cindrić, Elizabeta Brodić, Beti Lučić, Robert Plemić, Hana Hegedušić, Karlo Mrkša, Stojan Matavulj, Senka Bulić.

 

Komentari