otkrio detalje

Video - Samo dva mjeseca nakon pada, Lupino dovršava skultpure i priprema izložbu

Objavljeno: 03.11.2022. 12:40

Zadnja izmjena: 03.11.2022. 13:39

Iako je prije oko dva mjeseca boravio u bolnici zbog pada s više od dva metra visine u svom ateljeu, poznati varaždinski umjetnik Stephan Lupino otkrio je kako već radi na dvije nove skulpture te priprema humanitarnu izložbu.

Kako je otkrio za IN Magazin, ni polomljena rebra i zdjelica nisu ga spriječile u daljnjem stvaralaštvu, pa je tako već počeo raditi na pozadini reljefa nove slike, a paralelno s time dovršava i dvije nove skulpture. Glavna poruka jedne od njih je, kaže, "upozorenje" da se svije previše digitalizirao. 

- Mačka ima devet života, a ja kao stari samuraj bih ih trebao imati barem 99. To mi je bila neka opomena od Svevišnjeg da se malo smirim i da počnem raditi malo laganije. Za 30. godišnjicu bolnice KBC Dubrava tamo ću izložiti svoje kapitalne stvari te ćemo napraviti humanitarnu akciju. Kada bismo svi bili humanitarno raspoloženi i suosjećajniji, svijet ne bi bio ovakav - rekao je Lupino. 

U prilogu je također istaknuo kako je za njegov životni put najviše utjecala nedavno preminula grčka glumica Irena Papas te se ponovno osvrnuo na priznanje župana Varaždinske županije za lupinizam koje je nedavno primio.

- Kod nas sve dođe prekasno, mi smo takvi ljudi. Mi ne znamo pohvaliti nekoga kada uspije, kao ljudi u inozemstvu. Mi se ne radujemo kada netko uspije, a hrvatski jal i zavist bi se rebali izvoziti - u svom je stilu dodao umjetnik.

Komentari