Jedan od najproduktivnijih hrvatskih skladatelja danas, Varaždinac Davor Bobić, ovo će ljeto posebno pamtiti jer je nakon višegodišnje stanke ponovno imao prigodu čuti svoje skladbe na sceni.

 - Zahvaljujući suradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i osječkog Dječjeg kazališta Branimir Mihaljević ponovno sam, nakon pune četiri godine stanke, imao priliku skladati  scensku glazbu - istaknuo je Bobić i dodao kako ga posebno veseli što je predstava Romeo i Giulietta, premijerno odigrana 30. lipnja u Osijeku, projekt varaždinskog autorskog tima.

Osim što je Bobić skladao glazbu, za predstavu, kojom je obilježena 450. godišnjica Shakespeareova rođenja, režiju potpisuje Dubravko Torjanac, a lutke i scenografiju - Ivan Duić.
 - Predstavio se varaždinski autorski tim, a mene posebno veseli što sam se na Dječju i lutkarsku scenu varaždinskog HNK-a vratio u godini kada ona obilježava 20 godina postojanja - rekao je Bobić, dodavši kako je predstava oduševila osječku publiku, pa je za nadati se da će jednako dobro kod publike i kritike proći i premijera koja će biti 13. rujna u Varaždinu. 

Ljeto će varaždinski skladatelj pamtiti i po praizvedbi svoga djela na Osječkom ljetu kulture.
 - Na najvećoj kulturnoj manifestaciji u Istočnoj Hrvatskoj ove sam godine imao praizvedbu skladbe Slavonica, koju sam skladao na zahtjev poznatog osječkog zbora Lipa, koji je tu skladbu izveo kao posljednju točku na svom koncertu u sklopu Osječkog ljeta gdje je nagrađen ovacijama publike - objasnio je Bobić.

Nakon uspješnog Osječkog ljeta, poznati hrvatski skladatelj najavio je i praizvedbu svoje skladbe već za 7. kolovoza u Zagrebu.

- Istaknuti violinist Goran Končar i poznati orguljaš Mario Penzar na svom će koncertu, u sklopu Festivala oruglje Zagrebačke katedrale, praizvesti moju skladbu Libera me - najavio je Bobić zahvalivši pritom varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku koji mu je omogućio da tu skladbu sklada na orguljama varaždinske katedrale.

Komentari

24.07.2014. 12:40h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger