intervju

Yaniv D'or uoči današnjeg nastupa: 'Pokušavam izbjeći ili smanjiti flertovanje, ali uvijek ostajem iskren i ljubazan'

Objavljeno: 28.09.2018. 15:53

Zadnja izmjena: 28.09.2018. 16:38

Foto: Dario Jurčević

Danas će u sklopu Varaždinskih baroknih večeri u crkvi Sv. Nikole s početkom u 21 sat nastupit švedski ansambl Naya, te međunarodna izraelska zvijezda, kontratenor Yaniv D'or koji nam je otkrio nešto o sebi. 

Yaniv D'or je izralesko-britanski pjevač (kontratenor) koji pjeva u baroknoj i modernoj glazbi: "Oduvijek sam bio znatiželjan za sva područja glazbene scene i na taj način sam pronašao ono što danas nazivamo "folk barok" i to je prava privilegija u kojoj imam priliku vratiti život u jednu takvu vrstu glazbe koja nije bila izvođena godinama", rekao nam je Yaniv.

Kako i sam kaže, pjevanjem se počeo baviti inspiracijom svojih roditelja, koji su mu često pjevali kada je bio mali:"Naposljetku smo uvijek pjevali, moj tata ima predivan glas kao i moj brat, a za mene je pjevanje došlo prirodno samo po sebi, tako da pjevam otkad znam za sebe". Uz pjevanje, voli jahati, istraživati i putovati, ali kako nam je priznao, njegova najveća strast su hrana i nova gastronomska iskustva. 

Prema njegovim riječima, najveću podršku dobiva od roditelja, ali onda je shvatio da:"Najveća podrška dolazi od ljudi koji uvijek ostaju, pomažu i vole vas bezuvjetno, ali vjerujem da je za svakog umjetnika i osobu važno da konstantno osjećamo ljubav bez sudova", zaključio je Yaniv.

Otkrio nam je i koja su mu najgora iskustva, te kako se nosi sa ženskim fanovima:"Za mene je najgore iskustvo audicija. Mrzim audicije, kada me netko prosuđuje i ne podnosim kada moram biti neprirodan tijekom nastupa, tako da takve situacije pokušavam izbjeći pod svaku cijenu." No, što se tiče fanova kaže "Pokušavam izbjeći ili smanjiti flertovanje, ali uvijek ostajem iskren i ljubazan". 

 

 

Komentari