9. Trash film festival: Prijavljena 222 filma, glavne zvijezde Let 3 i Električni orgazam

Objavljeno: 16.07.2014. 17:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Trash Film Festival

Deveti Trash film festival u Varaždinu će se održati od 10. do 13. rujna, a kako ističu organizatori, bit će to spektakularan festival, koji će ljubiteljima trasha  prirediti četiri dana izvrsne zabave. 

Riječ je o žanrovskom filmskom festivalu, pa je odlična vijest da su ove godine na adresu Udruge Trash pristigla čak 222 filma iz cijelog svijeta.

 - Rekordan broj filmova pregledat ću do kraja srpnja - istaknuo je selektor festivala Slobodan Runjak dodavši kako posebno veseli što su filmovi po prvi puta došli iz Argentine, Bangladeša i Tajlanda, a najviše su ih poslali filmaši amateri iz Španjolske i Portugala.

Po prvi puta se prijavilo i nekoliko varaždinskih autora, a stigao je trash film iz Koprivnice. Na ovogodišnjem festivalu će filmove u konkurenciji prikazivati čak tri dana u Kinu Galerija, a popratni će program prirediti na varaždinskom Korzu. 

Najavljeno je i svečano otvorenje, kao i poseban program za zatvaranje odnosno dodjelu nagrada posljednjeg dana Festivala.  Festival otvara kultni Let 3, glazbeno -scenskim spektaklom na kojem će vratiti barokne čepove koje im je prije nekoliko godina poklonio ondašnji varaždinski dogradonačelnik Ivan Mesek koji je ove godine zadužen za ceremoniju otvaranja koju će voditi popularni Duško Čurlić.

- Let 3 otvara, a Električni orgazam zatvara festival. Drugog dana festivala nastupit će zvijezda disco glazbe devedesetih -  Ella, dok će treći dan nastupiti kućni bend The Fakin Lajsne ft. Chubaka, Chetri Chudaka i Chubakina Baka te bend D Elvis iz Zagreba kojeg predvodi poznati kazališni redatelj i Dj Mario Kovač - najavio je Hrvoje Horvatić

Uz filmove koji će biti u konkurenciji za Zlatne motorke organizatori su pripremili i off program u kojem će biti prikazan film Mamula redatelja Milana Todorovića u kojem jednu od glavnih uloga tumači Franco Nero. Priredit će i atraktivan Trash party u Atriju Staroga grada te popularni Zombie walk za koji će se svi zainteresirani moći prijaviti na društvenim mrežama i na web stranici Festivala.

O dobitnicima Zlatnih motorki, osim publike, ove će godine odlučivati stručni žiri kojeg čine  akademski snimatelj Mirko Pivčević, poznati hrvatski glumac Frane Perišin i  frontman TBF-a Saša Antić. 

Ovogodišnji festival već je predstavljen početkom srpnja u Splitu, a krajem kolovoza predstavit će ga i u Sarajevu. Ujedno će ove godine po prvi puta u vrijeme festivala različite programe trasheri prirediti u Lepoglavi, Ivancu, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama i Novom Marofu, a festival će se održati uz financijsku podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Komentari