43 predstave

Završio 13. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra

Objavljeno: 15.03.2022. 12:12

Zadnja izmjena: 15.03.2022. 12:14

Završio je 13. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra na kojem su izvedene 43 predstava u gradovima i općinama u Varaždinskoj županiji. Manifestacija je, po četvrti puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

U deset dana festival je ugostio 13.361 posjetitelja te “Tjedan smijeha” i dalje nosi titulu najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, a ove je godine po prvi put bio međunarodnog karaktera.

U sklopu festivala obilježeno je 30 godina izvođenja najizvođenija i najdugovječnije hrvatske predstave Dimnjačar. Ljubomir Kerekeš u 30 godina obukao je kostim dimnjačara više od 1320 puta. Festival je zatvorila premijera prvog stand up-a Kerekesh Teatra „Dobra večer, došao sam po vašu kćer''. 

U sklopu 13. Tjedna smijeha održana je i 6. međunarodna izložba karikaturista pod nazivom „Smijeh uz potvrdu“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike. Nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Damir Novak, dok je nagrada za najbolju ''geg'' karikaturu pripala Dragutinu Kovačeviću Dadi. Nagrada publike ''Najjači smehek'', koja se dodjeljuje treću godinu za redom, pripala je Dragutinu Marinkoviću Maci, odnosno predstavi ''Kakva ti je žena, takav ti je život''.

- Neizmjerno smo Vam zahvalni na svakom smijehu, na velikom interesu za predstavama te podršci koju nam dajete - poručuju iz Kerekesh Tetra.

 

Komentari