CERAMICA POPULI 2020

Završna izložba polaznika radionice keramike pod mentorstvom Snježane Pokos-Vujec

Objavljeno: 07.07.2020. 18:16

Zadnja izmjena: 07.07.2020. 18:20

Gradski muzej Varaždin domaćin je izložbe Ceramica Populi 2020 polaznica radionica keramike pod mentorstvom Snježane Pokos-Vujec, koja je u dijelu dvorišta postavljena za razgled od 9.do 12. srpnja. 

Na izložbi je predstavljen izbor radova u keramici koji su nastali kroz druženja tijekom godine, te sudjelovanje keramičarki u projektu Rijeka EPK 2020 kroz izradu keramičkih pločica za zid Gradske čitaonice u Kostreni, zatim na izložbi Maske u Krapini i online izložbi pisanica u organizaciji Muzeja grada Krapine. 

Prikazane su i replike šalice iz bakrenog doba iz fundusa GMV, koja je bila predložak za online radionice tokom karantene.

Uz izložbu je predstavljen animirani film “Cleithro” autorice Morane Bunić, apsolventice Likovne akademije u Zagrebu, u kojem su korišteni keramički predmeti kao inventar u scenografiji, a koji su također izrađeni pod mentorstvom Snježane Pokos-Vujec.

Autor fotografija uključenih u izložbu je Krunoslav Pokos, član fotokluba Sloboda Varaždin, koji umjetničkom strašću dokumentira rad s vatrom.

Komentari