FANTASTIČAN PIJANIZAM U VARAŽDINU

Zbog koncerta Aljoše Jurinića tražilo se mjesto više u dvorani Glazbene škole

Objavljeno: 13.03.2016. 09:00

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Velika dvorana Glazbene škole u Varaždinu bila je premala da primi svu publiku koja je željela uživati u sinoćnjem koncertu pijanista Aljoše Jurinića, prošlogodišnjeg finalista Međunarodnog pijanističkog natjecanja “Frederic Chopin”...

Aljoša Jurinić je svoje glazbeno umijeće predstavio izvedbama Chopinovih Etida opus 25, a posebna poslastica za varaždinsku kulturnu javnost bili su Nokturno, Mazurka i balada u f-molu.

Organizatore ovogodišnjeg Međunarodnog natjecanja pijanista “Memorijal Jurica Murai”, u sklopu kojeg je održan Jurinićev koncert, posebno raduje činjenica da je u publici bilo mnogo mladih koji su uživali i u izvođenju Beethovenove sonate.  

- Aljoša se rado odazvao na naš poziv i bio je iznenađen kada je doznao da će koncert izvesti na istom klaviru na kakvom je lani svirao na najprestižnijem svjetskom pijanističkom natjecanju održanom u Varšavi – naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin, dodavši da je nakon koncerta Jurinić izrazio želju da uskoro ponovno nastupi pred varaždinskom publikom.

Varaždinskim koncertom Jurinić je potvrdio svoju sve veću etabliranost u Hrvatskoj i regiji, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:  

Komentari