srijeda u muzeju

Želite li vidjeti zvjezdanu prašinu kroz objektiv Jadrana Lazića, svratite u palaču Sermage

Objavljeno: 23.06.2024. 08:41

Zadnja izmjena: 23.06.2024. 08:41

Jedan od vodećih portretnih fotografa jet seta u globalnom show businessu Jadran Lazić predstavit će se u srijedu po prvi put u Varaždinu opsežnim izborom svojih fotografija nastalih u više od 50 godina karijere, na izložbi pod nazivom "Zvjezdana prašina/Stardust".

  Od fotografskih početaka 1971. u rodnom Splitu, preko Pariza pa sve do Los Angelesa, u više od 50 godina karijere Lazić je ostvario impozantan opus fotografija, od kojih su se mnoge našle na stranicama najvećih svjetskih magazina (Time, Newsweek, Paris Match, Hello!, Stern, People, Gala…). Prekretnicu mu je označio odlazak u Los Angeles 1987., gdje je u samo nekoliko godina postao jedan od vodećih portretnih fotografa dionika globalnog show businessa. Kirk Douglas, Robert De Niro, Marlon Brando, Elizabeth Taylor, David Bowie, Jack Nicholson, Sigourney Weaver, Carlo Ponti, Sophia Loren, Jodie Foster… samo su neke od mnogih planetarno popularnih zvijezda ovjekovječenih na Lazićevim fotografijama. 

Izložba će se otvoriti u sklopu 'Srijede u Muzeju' 26. lipnja u 19 sati u palači Sermage/Galeriji umjetnina Gradskog muzeja Varaždin, a moći će se pogledati do 1. rujna.

 

Komentari