policiji sve prijavio još u travnju

Bivši dečko Nuše Bunić: 'I mene je optužila za silovanje, pričala da je 'lakše s nožem nego s pištoljem'

Izjava pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću

Objavljeno: 19.06.2017. 19:28

Zadnja izmjena: 20.06.2017. 00:41

Foto: Privatna arhiva svjedoka / Facebook

„S Nušom Bunić već više od godinu dana nisam bio ni u kakvom kontaktu, osim eventualno vezano uz zdravlje, kada mi je na Messenger stigla poruka njezinog dečka u kojoj je pisalo: 'Ti si tipus koji mi je onesvjestil i siloval curu?' Njemu je, dakle, rekla da sam je silovao, a našoj zajedničkoj prijateljici da me treba namamiti na Dravu, svezati i izbosti! Ona nije mogla vjerovati što Nuša priča...“, izjavio nam je danas 31-godišnji mladić (podaci poznati redakciji, nap.).

>>POZADINA UBOJSTVA Razgovarali smo s poznanicima Nuše Bunić i preminulog Nikole Tureka

Mladić nam se javio nakon što smo u subotu objavili nepoznate detalje iz prošlosti 21-godišnje Nuše Bunić koju očekuje suđenje za ubojstvo Nikole Tureka, koji je u subotu podlegao ozlijedama koje mu je nožem zadala u predjelu lijeve strane vrata, prerezavši mu karotidnu žilu. Bilo je to u noći sa srijede na četvrtak, 14. i 15. lipnja, upravo na Dravi na livadi naziva „Beli kipi“. Mladić je izjavu dao pod moralnom, kaznenom i materijalnom odgovornošću, a iz razloga što je na temelju osobnog iskustva s Nušom uvjeren da nije bila silovana, tj. da je Nikola ubijen s predumišljajem. Djevojka pak tvrdi da je to učinila, da se obrani od silovanja.

- S Nikolom se nisam družio, ali sam ga znao iz osnovne škole, pošto smo isto godište, i bili smo na 'bok-bok'. Žalosno je i sramotno, kako za njegovu obitelj tako i za njegovu djevojku Martinu, da ga se optužuje za silovanje. Ne želim ni znati što oni proživljavaju u ovom trenutku – kaže nam mladić koji se čudi što ga nakon svega još nije kontaktirala policija, budući da je Nušu Bunić u travnju ove godine prijavio za gore navedene optužbe i prijetnje, no tada je samo napravljen zapisnik i rečeno mu je da protiv nje treba podići privatnu tužbu. Mladić je u prilog svojim izjavama podastrijeo i dokaze u obliku Izjave svjedoka Nušinih riječi, te preslika poruka na Massengeru.

Optužbe za silovanje prijavio još u travnju

Krenimo redom. U subotu ujutro, nakon što je su mediji objavili vijest da je Nikola podlegao ozlijedama koje mu je nožem zadala Nuša, zajednička prijateljica nje i mladića koji nam se javio, napisala mu je poruku: „Točno je napravila onak' kak' smo se mi spominale. Još sam u šoku i nebrem vjerovati“, na što joj on odgovara: „jebote, pa to je isti scenarij“. Scenarij o kojem je čuo od zajedničke prijateljice, uz tvrdnje njezinog dečka da ju je silovao, ponukao je ovog mladića da 10. travnja ove godine da sve prijavi policiji, o čemu također, tvrdi, postoje zabilježbe. "Spominale smo se kak je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je... Ja sam mislila da je to razgovor bil, al eto, očito nije", napisala mu je zajedničke prijateljica nakon vijesti da je Nikola umro.

U Izjavi svjedoka, potpisanoj 10. travnja u 13.50 u Varaždinu, stoji da je „Nuša Bunić na štetu **** (podaci poznati redakciji, nap.) iznijela uvredu, klevetu i sramoćenje. A izjava glasi da ju je **** 'onesvijestio, ozlijedio te silovao'“. Navedeni su i članci zakona. Dan ranije mladić se javio Nušinom ocu zabrinut za optužbe koje ona iznosi, naveo da ima četiri svjedoka te, između ostaloga, napisao: „Zamolio sam vas da se javite, pošto ste normalni, da se riješi to na normalan način, međutim dobio sam ignoriranje...“, piše ovaj mladić njezinom ocu Danku Buniću, jednom od prvih ratnih zapovjednika specijalne jedince PU varaždinske „Roda“, kazavši mu da je razgovarao s kriminalistom PU varaždinske, konzultirao se i pravno, no budući da mu se neće javiti, odlučio je podići tužbu. Dva dana ranije nego ocu, mladić je tužbu najavio i Nuši, navodeći joj u poruci članke zakona, a uz riječi: „Sutra protiv tebe dižem tužbu. Pa ti laži dalje...“.

'Nisam želio imati više posla s njom!'

Tužbu naposlijetku nije podigao, kaže da se nakon toga „sve skupa stišalo“; nije imao ni vremena, pa do posljednjih događaja tome više nije ni pridavao pažnju. Na dan kada je Nuši napisao da će je tužiti, dopisivao se i s njezinim dečkom, nagovaravši ga da se nađu svo troje zajedno, kako bi ispalo bjelodano da Nuša o silovanju – laže. Ostavio mu je i svoj broj mobitela uz riječi da mu se javi kad god hoće, da on sâm može odmah nazvati i njezine roditelje, a na kraju mu poslao kopiju poruke koju je poslao Nuši, o tome da će je tužiti. Poručio mu je: „Stari, beži od toga u pm, rado se nađem sa tobom bez pol beda“, a Nušin dečko u nastavku naposlijetku odgovara kako će iskušati Nušu – laže li, i da će mu se možda javiti.

Mladić koji nam se javio još ističe da tužbu naposlijetku nije podnio jer se – bojao, a pismeno je opisao i kako je Nušu upoznao: „Cijela priča počinje negdje 2014. kada sam ju upoznao u nekadašnjem kafiću Suzy Q u Uskoj ulici u Varaždinu. Činila se sasvim normalna i OK djevojka. Družili smo se te smo nekako završili skupa i nakon dva, tri mjeseca, shvatio sam da jako laže. Naš buran odnos trajao je nešto manje od godinu dana. Nakon toga evenutalno smo pričali preko Viber-a o njezinom zdravlju. Navodno je imala problema sa štitnjačom, ali stvarno više ne znam što je vezano uz nju istina, što nije. Nakon prekida zvala me par puta na kavu, međutim nisam išao isključivo iz razloga što nisam želio imati posla ni s njome ni s njezinim roditeljima koji su bili protiv naše veze“.

Premetačina stana i ispadi ljubomore

Mladić pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću tvrdi da mu je njezin otac izvršio premetačinu stana, prilikom koje ga je zatekla njegova cimerica. Pravdao se kazavši joj da je mislio kako je on – narkoman, premda smatra da je znao da ni ne pije, a kamoli se drogira. Zbog svoje cimerice taj put ga, kaže, nije prijavio, no to je učinio kada mu je prijetio putem telefona. Nakon svega je s Nušom odlučio preknuti, no veza je potrajala još tri mjeseca, uz njegov nagovor da ona posjeti psihoterapetua.Tvrdi da u to vrijeme ona „nije izlazila van, te se nije alkoholizirala sve do odlaska na more“. Opisuje i tu epizodu s odmora.

- Pošto znam da je bila ljubomorna, pitao sam može li s nama i moja prijateljica iz Srbije, koja je tada prolazila kroz razvod. Pristala je, no prijateljica se zbog njezinih ljubomornih ispada pokupila već četvrti dan. Nuša je tvrdila da je vidjela kako ju s njome varam, što joj je bila isprika za sve kasnije ispade, makar ni jednu svoju djevojku pa ni nju nikad nisam prevario. Tu je puklo i nakon toga više nismo kontaktirali – tvrdi ovaj mladić uz potpis izjava pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću, spreman u svakom trenutku, naglašava – sve posvjedočiti pred policijom i sudom.