parodija na meksičke sapunice

VIDEO: TELEVISA PRESENTA- pogledajte najavu prve varaždinske sapunice ''Consuelo''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.09.2017. 20:01

Zadnja izmjena: 05.09.2017. 20:24

U petak će na Trash Filmu festivalu svjetlo dana ugledati prva varaždinska meksička sapunica, odnosno, parodija na meksičke sapunice. Na ideju su došli polaznici škole stranih jezika ''Žiger'' iz Varaždina koji su uz pomoć njihove profesorice Bojane Marijanović smislili scenarij, snimili filmić i čak otpjevali pjesmu uvodne špice.

Kako nam je rekao Vedran Dračić jedan od polaznike škole, ali i zaljubljenik u film i fotografiju, ideja je došla nakon što je njihova grupa pobjedila na natječaju za najbolju fotografiju koja opisuje jezik koji uče.

- Sljedeći korak je bio snimiti neki video, a činilo se najlogičnijom upravo ideja da se radi o latinoameričkoj sapunici, odnosno nekoj našoj parodiji na taj TV žanr, jer je to vrlo često nešto što će svatko najprije povezati sa španjolskim jezikom.- objasnio nam je Vedran

Na duhovit način su amateri i entuzijasti prema filmu, ali i samom jeziku snimili priču o ocu Felipeu, u ovom slučaju proizvođaču kukuruza, čija se kći Consuelo potajno viđa sa Fernandom, sinom njegovog nekadašnjeg prijatelja, a danas ljutog konkurenta Ricarda, koji je uz to u tom poslu i daleko uspješniji. 

 

Podršku u snimanju filma najviše im je dala njihova profesorica španjolskog jezika Bojana Marijanović koja je pazila da izgovor i dijalozi budu korektni.

- Prvo smo napisali scenarij, a onda je svatko preveo na španjolski jedan dio. Ponosna sam na svoje učenike jer nitko nije imao iskustva u glumi, pisanju scenarija ili snimanju filma i s obzirom na to da ne uče dugo španjolski, jako je dobro ispalo. Vidjeli smo natječaj za Trash Film Festival i prijavili smo se.- rekla nam je profesorica Marijanović koja je otpjevala vokal u pjesmi za uvodnu špicu.

Inače, premijera filma je u petak u 18 sati u Kinu Gaj, a kako nam je rekao Vedran, postoje i ozbiljne namjere da se sljedeće godine snimi i nastavak.

 

Komentari