Antonija i Ema s varaždinskog FOI-a razvile projekt energetske čokoladice s kofeinom

Objavljeno: 23.08.2015. 17:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:05

Varaždinski FOI oduvijek je bio poznat po odličnim studentima s vrlo inovativnim idejama i novim poslovnim rješenjima. Do ideje o čokoladici koja u kratkom vremenu podiže razinu energije i koncentraciju stigle su Varaždinke Antonija Milak i Ema Novak. 

Svoju ideju o čokoladici kao nadomjestku za kavu pretočile su u projekt ‘Kofeina’ s kojim su se prijavile na natječaj Poslovnog dnevnika ‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’.

- Radi se o čokoladici na bazi kofeina čija je svrha razbuđivanja. No, njome ne želimo zamijeniti kavu jer je tradicija ispijanja kave previse ukorijenjena, nego je zamišljeno da se konzumira u žurbi kada se ne stigne popiti kava. To je čokoladica koja u kratkom vremenu podiže razinu energije, a time koncentraciju - ističu Antonija i Ema. 

Na ideju proizvodnje čokoladice Kofeina došla je jedna od autorica koja je po cijele dane boravila na fakultetu te joj se često događalo da u pauzama između predavanja ne stigne popiti kavu koja bi ju razbudila i dala joj potrebnu energiju da nastavi koncentrirano slušati predavanja. Prijavile su se tako na natjecanje i ističu da njihov prozvod nema preveliku konkurenciju na tržištu. 

- Prijavile smo se na natjecanje kako bismo čule mišljenje od stručnih osoba i saznale ima li proizvod budućnosti. Nismo striktno razmišljale o pokretanju proizvodnje jer smo željele vidjeti kako ce proći na natjecanju. Smatramo da Kofeina svojom kvalitetom i pristupačnom cijenom može privući velik broj potrošača. Ona spaja ugodno s korisnim, tj. laku konzumaciju s trenutnim osjećajem buđenja. Želimo još napomenuti da naš cilj nije istisnuti kavu s tržišta, već pružiti potrošačima zamjenu kada nemaju mogućnosti razbuditi se istom - zaključile su Milak i Novak.

Komentari