priznanje tvrtci iz varaždina

'Automobil Lončar' proglašen najboljim Peugot koncesionarom - evo kako je sve počelo

Varaždinski „Automobil Lončar“ proglašen je najboljim Peugot koncesionarom u Hrvatskoj 2019. godine, što je veliko priznanje koje su uprava i djelatnici obilježili zajedničkom fotografijom uz novi model Peugota 208, koju su podijelili na društvenim mrežama...
Objavljeno: 16.01.2020. 19:38

Zadnja izmjena: 16.01.2020. 20:02

Varaždinski „Automobil Lončar“ proglašen je najboljim Peugot koncesionarom u Hrvatskoj 2019. godine, što je veliko priznanje koje su uprava i djelatnici obilježili zajedničkom fotografijom uz novi model Peugota 208, koju su podijelili na društvenim mrežama.

Tvrtka „Automobil Lončar“ osnovana je 1990. godine, a danas se nalazi među deset najuspješnijih na području Varaždinske županije u sektoru trgovine, s prihodom većim od 10 milijuna eura te više od 30 zaposlenih. Osim prodajom Peugot vozila, „Automobili Lončar“ zastupaju i Hyundai.

Automehaničarska radionica Vladimira Lončara početkom 1990-ih

Tvrtku koju danas vode nasljednici, dvije kćerke i zet, osnovao je Vladimir Lončar, nakon što je u dobi od 24 godine naputio dobro plaćeni posao u varaždinskoj podružnici „Auto Hrvatske“.

- Ni dan danas ne mogu shvatiti kolika je to bila volja za automehanikom. Direktora sam molio i prosio da dođem praktički na niže radno mjesto, da radim servise, jer to je bila moja struka – izjavio je svojevremeno osnivač ove uspješne varaždinske tvrtke za eVaraždin.

Vladimir Lončar napustio je dobro plaćeni posao kako bi radio automehaniku. Nikad neće zaboraviti 35 automobila na dvorištu, koje je uspio popraviti radeći dan i noć

- Znate li na što sam neizmjerno ponosan? - rekao je - Na svoje dečke u servisu. Suze mi dođu kad vidim kakvu imam ekipu. Čast prodavačima, ali daljnja prodaja i postprodaja odvija se preko kvalitete servisa - zaključio je Vladimir.

Lončar posebno pamti jedan događaj iz mladosti, kada je uspio otkloniti kvarove na svih 35 automobila u dvorištu, radeći neprestance dan i noć. Tvrtka koju je na taj način stvorio danas simbolizira povjerenje i kvalitetu, te je kao takva u djelatnosti prepoznata i priznata na najvišoj razini, čemu u prilog govori i posljednje priznanje...

Proglašeni najboljim Peugot koncesionarom u Hrvatskoj 2019. godine

Komentari