Bratići ponikli u Fotexu danas su ponos i dika varaždinskog kraja

Zoran Stanko

Objavljeno: 27.12.2014. 17:56

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 11:07

Prije 12 godina Škola nogometa Fotex iz Nedeljanca zabilježila je svoj prvi veliki nastup na otvorenoj sceni nastupivši na Vindić kupu. Foteksovci su tada osvojili prvo mjesto, a zlatnim medaljama okitili su se bratići Marko i Petar Rog te Dario Melnjak. Tada je započela ozbiljnija nogometna priča Škole nogometa Fotex, ali i trojice nogometaša.

Naime, najstariji Melnjak 2004. godine otišao je u redove Varteksa, no nakon tri godine vratio se u Nedeljanec. Igrao za juniore, a kasnije i za seniore u Prvoj županijskoj i Četvrtoj hrvatskoj ligi. Sa 17 godina u paketu sa suigračem i prijateljem Matijom Đurđekom otišao je u Zelinu i tamo doživio procvat.

- U Zelinu sam stigao sasvim slučajno i tada nisam ni slutio da ću napraviti ozbiljnu karijeru. No, pokazalo se da mi je Zelina bila odskočna daska u karijeri - rekao je Melnjak koji je sa Zelinom igrao u Drugoj hrvatskoj ligi te četvrtfinale Hrvatskog kupa protiv Hajduka, a 2013. otišao je u Slaven Belupu. U prvom dijelu sezone ozlijedio je trbušni zid te pauzirao šest mjeseci, ali u drugom dijelu prošle sezone dobio je priliku i postao nezamjeniva karika u redovima Farmaceuta. Ove sezone, Melnjak je skupio 19 nastupa i postigao jedan pogodak.

- Dolaskom novog trenera Ante Čačića stigli su i rezultati jer trener ima odličnu kemiju s igračima. Jako sam zadovoljan svojim igrama i vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone uspjeti sačuvati sedmo mjesto - dodao je Melnjak. Njegov bratić Marko Rog ove godine punio je stupce nacionalnih i lokalnih medija. Kao anonimac iz trećeligaša Varaždina stigao je u Split i postao ljubimac navijača crvenih.

U prvom dijelu sezone bio je jedna od najudarnijih karika Splićana te u 16 nastupa postigao tri pogotka. Veliko priznanje bio je i poziv za A reprezentaciju, a Rog je protiv Argentine odigrao šest minuta.

- Ovo je bila polusezona iz snova. Moram se zahvaliti Splitu na prilici te igračima koji mi mnogo pomažu. Što se tiče šestog mjesta u 1.HNL, vjerujem da po kvaliteti zaslužujemo višu poziciju na ljestvice - rekao je Rog koji je iz nedeljanskog Fotexa s 10 godina prešao u redove Varteksa te boje Varaždina branio do prošle sezone.

Marko Rog i Dario Melnjak nogomet igraju profesionalno, no Petar Rog bio je veći potencijal od obojice. On je također s 10 godina otišao u Varteks, no spriječile su ga ozljede pa je s 15 godina vraćen u Nedeljanec. S Nedeljančanima je igrao Četvrtu i Treću ligu, a trenutno je član slovenskog četvrtoligaša Stonjci.

- Mene su spriječavale ozljede pa sam se odlučio za drugačiji put. Trenutno igram za Stonjce i studiram na Fakultetu organizacije i informatike smjer Poslovni sustavi. Zanimljivo je da sam jedini internacionalac - rekao je kroz smijeh dvadesetogodišnji Petar Rog koji je jedno vrijeme bio juniorski futsal reprezentativac.

- Veže nas velika strast prema futsalu kojeg smo sva trojica igrali za Fotex. Bio sam u reprezentativnom kampu i bilo je to vrijedno iskustvo za mene - rekao je Petar Rog.

Dario i Marko nadaju se da će ih u karijeri zaobići ozljede i ističu da imaju još štošta za pokazati.

-Sretni smo u svojim sredinama, no vjerujemo da ćemo za koju godinu zaigrati i u inozemstvu - zaključili su Dario i Marko.

Ovaj članak možete pročitati u mjesečniku 30 dana

 

 

Komentari