naš dječak u školi barcelone

eTV|FOTO Osmogodišnji Ivan Dugi lake šale barata nogometnom loptom - ali i sastavima brojnih klubova

Objavljeno: 10.09.2017. 20:15

Zadnja izmjena: 10.09.2017. 20:15

Foto: Viktor Hranić

Ivan Dugi tek za desetak dana napunit će 8 godina, a iza njega je već 3 godine treniranja nogometa. Talent dječaka iz Gornjeg Vratna zapazili su u obližnjoj Vinici još kad još nije bio navršio ni 5 godina.

Potom je bio i član limača lokalnog NK Gornje Vratno, a odnedavo je član NK Varaždina.

- Bio sam ih nazvao i pitao primaju li mog sina da trenira kod njih. I primili su ga. - priča nam Ivanov otac Dražen, koji se i sam bavi nogometom u lokalnom klubu.

U Varaždin odlazi na treninge 3 puta tjedno, dok se utakmice održavaju vikendom. Njegovi treneri su prvotimic kluba Luka Jagačić i Dario Jertec.

Učenik u školi Barcelone

Početkom ovoga ljeta okusio je i atmosferu puno većeg - možda i najvećeg - nogometnog kluba, kad je sudjelovao u Barceloninom kampu nogometa koji se održavao u Zagrebu. 

- Ne primaju oni tamo svakoga - dvojici su se klinaca "zahvalili" drugi dan, jer nemaju vremena učiti ih svemu od početka. - priča nam otac Dražen. Ivan je dobio i diplomu, ali i pohvale jer je na testiranjima imao najjači šut među svojim vršnjacima. A iskazao se i u preciznosti šuta i raznim drugim elementima nogometa.

'Neuer, Lahm, Hummels...'

I dok pohađa drugi razred Osnovne škole Cestica, Ivan koristi svaki trenutak slobodnog vremena za treniranje nogometa. Iza njegove je kuće udruga Vrtovi napravila mali ali vrlo funkcionalan travnati teren na kojemu smo ga zatekli kako igra sa svojim prijateljem Lukom. Luka je stariji dvije godine od Ivana - što je u ovoj dobi iznimno velika razlika - ali se Ivan ravnopravno bori s njime. Tako se priprema i za naredne turnire u dresu NK Varaždina.

Ivan je pravi zaljubljenik u nogomet - postavite li mu pitanje o sastavu Barcelone, Bayerna ili PSG-a - on će vam poredati sve igrače po njihovim pozicijama. To smo morali i osobno provjeriti - a kažu da je isto tako dobar i u poznavanju manjih klubova. Još ne znamo kako će teći karijera ovog naoko običnog dječaka, ali sudeći po količini elana i talenta kojega ulaže pred njim je zasigurno bogat sportski put. Ovdje donosimo i eTV prilog u kojemu Ivan pokazuje i svoje poznavanje klubova, ali i svoj neupitni igrački talent.

Komentari