Dečko iz Tuhovca lansirao još jednu igru za pametne telefone, želi osnovati vlastitu tvrtku

Objavljeno: 01.08.2015. 15:26

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:59

Varaždinska Elektrostrojarska škola oduvijek izbacuje mlade i talentirane ljude. Posljednji primjer je mladi developer Leon Šebrek iz Tuhovca koji je na trgovinu Google Play izbacio je novu igru, Endless Sky. O samoj igri, o sebi, ambicijama i daljnjem razvoju u karijeri ispričao nam je simpatični Tuhovčan.

Kaži nam nešto o samoj igri.

Riječ je o igri dostupnoj za Android, a u planu je i verzija za Appleove uređaje. Igrač može igrati igru s vlastitim glasom bez ruku. Mikrofon prepozna glas i onda kad netko nešto kaže, igrač u igri poskoči. Igra ima singleplayer mod gdje igrač skuplja dijamante i kupuje druge igrače. U multiplayeru igrači se mogu iz cijelog svijeta natjecati ili pozvati prijatelja putem Facebooka te igrati protiv njega u stvarnom vremenu. U igri postoji jedan portal o kojem sam razmišljao danima, gdje igrač treba iz jednog ući u drugi portal, tako da je igra napeta i zahtjeva brze reflekse.

Koliko dugo si radio na samoj igri?

Na igri sam radio par mjeseci. Morao sam raditi danima i noćima pošto sam htio objaviti igru prije ljeta.

Kako si zadovoljan dosadašnjim interesom za igru?

Prije tjedan dana sam objavio igru na tržištu i već prvi tjedan igru je skinulo preko 600 ljudi. Trenutno je samo za Android uređaje te je svatko može skinuti besplatno s trgovine GooglePlay. Želim profitirati od igre pa sam stavio reklame. Budem li nešto zaradio spremam verziju igre i za iPHONE uređaje. Ako mi se posreći te igru skine mnogo ljudi, osnovat ću vlastitu tvrtku.

Otkad si krenuo s izradom igara, izradio si ih oko 25 igara, a na tržište si lansirao njih pet. Zašto baš taj posao?

Od malih nogu su me interesirale video igre i volim ih izrađivati. To mi je jedan od omiljenih hobija i htio bih ga pretvoriti u pravi posao. Nadam se da ću još dodatno napredovati u poslu, imati uspješnu tvrtku koja se time bavi.

Ima li u Hrvatskoj mjesta za tvoj napredak ili ćeš morati u inozemstvo?

U Hrvatskoj se općenito teško izboriti te nije lako u inozemstvu, naprimjer u SAD-u gdje su puno veće mogućnosti. No, svatko tko se trudi naravno da može uspjeti i u Hrvatskoj.

Gdje se vidiš za 10 godina?

U takvom poslu nikad ne znate kuda će vas život odnijeti, no mogu raditi na više područja u izradi video igara i vjerujem da ću u tom području ostati i biti uspješan.

Komentari